Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Premierul Valeriu Streleț va ține o conferință de presă în timp ce continuă manifestația maraton de protest din Piața Marii Adunări Naționale, lansată duminică, odată cu mitingul organizat de platforma civică „Demnitate și Adevăr”.

La prânz va ține o conferință de presă și președintele Parlamentului, Adrian Candu.

La Tiraspol are loc o nouă întâlnire între reprezentanţii politici în procesul de reglementare transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului, Victor Osipov şi Nina Ştanski.

La Kiev se deschide a 12-ea ediție a reuniunii anuale de la Ialta de strategie europeană. Este vorba de un grup de reflecție, care analizează modul în care Ucraina poate fi adusă mai aproape de Uniunea Europeană. Până la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, reuniunea avea loc la Ialta. Dezbaterile vor fi deschise de președintele Petro Poroșenko.

Comisarul european pentru vecinătate Johannes Hahn va fi la Kiev pentru Conferința despre Stategia Europeană, la fel și Victoria Nuland, adjuncta Secretarului de stat american pentru afaceri europene.

Se pregătește o reuniune informală a miniștrilor de interne din Uniunea Europeană care se vor ocupa de problema refugiaților.

La Toronto, în Canada, începe Festivalul Internațional de Film.

Statele Unite se pregătesc să marcheze vineri, 14 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG