Linkuri accesibilitate

Vizita Papei Francis în Statele Unite


Primul suveran pontif care se adresează camerelor reunite ale Congresului.

In Statele Unite este in pregatire vizita Papei Francis, prima intreprinsa de acesta in America de la preluarea conducerii bisericii catolice. Ce se stie despre program, în relatarea corespondentului Europei Libere la Washington.

Se stie ca atunci cind acesta vizita istorica a Papei Francis va debuta la Washington, la aeroport il vor intimpina presedintele Barack Obama si sotia lui. Casa Alba a anuntat ca cei doi se vor deplasa – asa cum foarte rar o fac – la Baza Andrews acolo unde va ateriza la 22 septembrie, suveranul pontif. Presedintele Obama foloseste baza respectiva pentru calatoriile sale, asa cum a facut-o miercuri cind a plecat in Michigan dar foarte rar intimpina acolo lideri straini. O exceptie a fost anul trecut vizita presedintelui Frantei, François Hollande, cei doi plecind direct de acolo la Charlottesville, Virginia.

Cind Papa Benedict al XVI lea a vizitat in 2008, presedintele de atunci, George W Bush si sotia l-au intimpina la Andrews. In Statele Unite, papa Francis se va intilni in particular cu presedintele Obama, devenind astfel doar cel de-al treilea suveran pontif care este primit la Casa Alba. La 24 septembrie insa Papa Francis va deveni primul suveran pontif care se adreseaza camerelor reunite ale Congresului.

Pe parcursul sau american, Papa Francis va face escale la New York, Philadelphia, dupa care se va intoarce la Vatican. Pozitiile exprimate de suveranul pontif cu privire la inegalitatile sociale, valorile morale ale societatii in care traim si mediul incojurator sint cunoscute in America si au sustinatori si detractori, ceea ce face vizita mult mai semnificativa decit un gest simbolic.

XS
SM
MD
LG