Linkuri accesibilitate

Figuri cunoscute ale protestelor de la Chișinău: Valentin Dolganiuc


Valentin Dolganiuc

Fost deputat, ales de trei ori în perioada 1990-1998; fost vicepremier în guvernul Ion Ciubuc 2 (22 mai 1998- 17 februarie 1999) responsabil pe sectorul termoenergetic.

A studiat la Universitatea Agrară din Moldova, specialitatea inginerie mecanică.

A fost vicepreşedinte al PPCD, considerat unul dintre apropiaţii de la acea vreme a ex-liderului PPCD Iurie Roşca. A condus din 1996 până 1999 organizația nonguvernamentală Cartelul Țărănesc «Sfântul Gheorghe», afiliată PPCD. În mai 1998 a fost propus la postul de premier de Convenţia Democrată, din care făcea parte şi PPCD.

În 1999 a părăsit PPCD, acuzându-l pe Roşca de faptul că „stilul său dictatorial a dus la degradarea mişcării de eliberare naţională, apogeul acesteia constituind-o alianţa cu comuniştii”.

După 2000 a lucrat la reprezentanţa din Moldova a companiei austriece WVP Broker şi a fondat în 2003 un ONG – Universitatea Succesului.

Opinia dvs.

Arată comentarii

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG