Linkuri accesibilitate

Figuri cunoscute ale protestelor de la Chișinău: Angela Aramă


Angela Aramă

Jurnalistă TV. Fostă deputată în perioada 2005-2009, din partea PPCD.

A studiat Jurnalismul la Universitatea de Stat. A activat din 1983 până în 2004 la postul public de televiziune.

A fost unul dintre liderii jurnaliștilor protestatari de la Teleradio-Moldova din 2002 şi 2004 care au pledat împotriva cenzurii impuse de Partidul Comuniştilor.

După proteste, la care au fost prezenţi şi liderii PPCD Iurie Roşca şi Vlad Cubreacov, i s-a propus să candideze la postul de deputat pe lista PPCD.

Chiar dacă a luptat la protestele anticomuniste de la Teleradio-Moldova, în calitate de deputat PPCD a votat multe din legile propuse în parlament de coaliţia neoficializată PPCD-PCRM.

În mandatul de deputat a devenit cunoscută mai ales pentru Codul Audiovizualului, unde a fost unul dintre autori. A fost criticată la acea vreme pentru că a insistat cu prevederea că posturile publice pot fi doar naționale.

Acest aspect a condus ulterior la deetatizarea posturilor municipale de radio şi TV - Antena C şi Euro TV, instituții anticomuniste. ONG-urile de media au criticat vehement modul în care a fost pus în aplicare Codul Audiovizualului în cazul Antenei C şi Euro TV.

Codul Audiovizualului prevede renunțarea treptată la retransmiterea posturilor radio şi TV rusești pe teritoriul Republicii Moldova, astfel ca în 2010 procentul produselor proprii să ajungă la 80%. Prevedere ce nu a fost respectată de autorităţi.

Angela Aramă a activat la EU TV în calitate de consultant, pe când această instituție era controlată de PPCD, aşa cum a recunoscut chiar ea într-un drept la replică.

A lucrat producător la STS Moldova, iar din 2014 este producător general la Canal Regional.

În 2011 a fondat o şcoală de televiziune şi dezvoltare personală pentru copii şi adolescenți.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG