Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Federația Veteranilor Structurilor de Forță din R. Moldova va lua atitudine într-o conferință de presă referitor la „gestul neprietenesc al Atașatului militar al Federației Ruse în Republica Moldova față de poporul moldovenesc”, după ce diplomatul rus a participat la parada militară de la Tiraspol în 2 septembrie.

Expert-Grup și Asociația ADEPT vor lansa un nou raport de monitorizare „EUROMONITOR. Realizări și dificultăți în implementarea Acordului de Asociere UE-RM (iulie 2014 – iulie 2015)”.

Întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” lansează o campanie de promovare a noului mod de procurare a biletelor de călătorie, în regim online, pe cursa Chişinău – Ocniţa.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova invită la conferința intitulată „Simplificarea procedurilor vamale şi conformarea cu standardele Uniunii Europene”. Evenimentul este organizat cu suportul Programului USAID BRITE, „Comerţ, Investiţii şi Reglementarea Activităţii de Întreprinzător”.

Din actualitatea internaţională:

Ministrul de externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, întreprinde o vizită la Beijing.

La New York își deschide lucrările cea de-a 70-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Tot astăzi este Ziua Internațională a Democrației, proclamată de ONU, anul acesta cu tema: „Spațiu pentru societatea civilă”.

XS
SM
MD
LG