Linkuri accesibilitate

Protestul continuă


Mulțimea i-a cerut premierului Streleț să iasă în fața oamenilor și să le asculte nemulțumirile.

Manifestanții din Piața Marii Adunări Naționale își continuă protestul. Sunt 11 zile de când aceștia au instalat corturi în centrul capitalei pentru a asigura un protest non-stop.

Crezul celor care mi-au fost interlocutori este că doar în număr mare, uniți și fermi pe poziție, cetățenii moldoveni se vor face auziți. Este un nucleu al mișcării protestatare care mizează pe reușita presiunii sociale.

La această oră (18.30) în piață, pe lângă corturi pot fi văzute câteva zeci de persoane. Mai spre seară protestatarii se înmulțesc, așa precum am aflat de la cei prezenți aici. Oamenii sunt hotărâți să-și continue acțiunea pe care o numesc mobilizare împotriva hoției. Revendicările lor rămân aceleași, coagulate în jurul ideii de demisie a guvernului, a președintelui Timofti și a celor din fruntea instituțiilor de drept.

Începând cu ziua de luni mulțimea și-a extins protestele. Luni au pichetat Banca Națională și Procuratura Generală. Ieri au ajuns la Centrul Național Anticorupție și au cerut demisia directorului Viorel Chetraru.

Azi dimineață protestatarii au mers în marș la Reședința de Stat, au cerut demisia președintelui Timofti și i-au reproșat că este un președinte invizibil.

De asemenea, mulțimea i-a cerut azi premierului Streleț să iasă în fața oamenilor și să le asculte nemulțumirile.

Unul din liderii platformei, Valentin Dolganiuc a spus azi că „cerând demisia celor de la guvernare, protestatarii sunt raționali”. Ei așteaptă ca cei vizați să-și arate disponibilitatea de a realiza pe etape revendicările oamenilor. Valentin Dolganiuc a mai spus că întreaga acțiune de protest este o încercare „de a întoarce miliardul furat și de a scoate din captivitate Republica Moldova”.

Protestele Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” vor continua şi în următoarele zile până când cei de la guvernare vor răspunde la revendicările înaintate. Liderii mișcării protestatare au spus că mâine vor merge la Ştefan-Vodă ca să discute cu oamenii din regiune.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

Previous Next

XS
SM
MD
LG