Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, se află în vizită preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României, Valeriu Zgonea, care va avea întrevederi cu spicherul moldovean Andrian Candu, președintele Nicolae Timofti și alți oficiali.

Premierul Valeriu Streleț va prezida o ședință despre trasarea unor „priorităţi strategice în domeniul protecţiei sociale”, pe fundalul protestului antiguvernamental care continuă în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău.

Din actualitatea internațională:

Comisarul European pentru Politica de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hann, se află în vizită în Macedonia.

Ministrul de externe ungur Peter Szijjarto vizitează Serbia pentru convorbiri pe tema graniței închise de Budapesta pentru a opri fluxul migranților și refugiaților să intre în Ungaria.

Secretarul de stat american John Kerry vizitează Londra unde se va întâlni cu omologul său britanic Philip Hammond și cu ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite Abdullah bin Zayed aflat și el în vizită.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG