Linkuri accesibilitate

De la început - Bayern


Grupele Ligii Campionilor au început cu cîteva meciuri peste media obișnuită în această fază.

Manchester City - Juventus, cea mai așteptată partidă a grupelor, a fost un meci cu fotbal tactic avansat dar asta în primul rînd datorită marilor specialiști de la Juventus. Pe hîrtie, Manchester City era favorită și n-ar fi trebuit să aibă probleme. Cu un lot mult mai bine cotat, Manchester a arătat, însă, că e sub știința jocului cunoscută de Juventus. Italienii s-au apărat ferm. Chiellini și Bonucci, cel mai bun cuplu de stoperi al lumii, au oprit relativ ușor atacurile adverse. Manchester City a deschis scorul în singurul fel în care putea marca împotriva lui Juventus: prin fault. Kompany s-a înălțat la un corner dar s-a sprijinit pe Chiellini și mingea a ricoșat în autogol. Arbitrii n-au văzut faultul evident și au acordat golul. După cîteva minute, marele Gigi Buffon a împiedicat un al doilea gol care ar fi pus capăt disputei. Buffon a blocat de două ori șuturi din 6 metri și Juventus a rămas în meci. Pogba a început să controleze centrul. Mandzukic și Morata au intrat în circulație cu demarcări ferme și inteligente. Amîndoi au marcat goluri de mare frumusețe și Manchester City s-a trezit învinsă clar fără să înțeleagă prea bine ce i s-a întîmplat.

Un meci plin de evenimente a avut loc la Eindhoven. Manchester a pornit tare dar a ratat foarte ușor desprinderea decisivă. Blind a înscris după o schemă de mare efect la un corner. Însă, ceva mai înainte, la o pătrundere în viteză a lui Luke Shaw, venise șocul. Luke Shaw a fost atacat prin alunecare de Moreno și a rămas întins pe gazon cu o dublă fractură. Bizar, arbitrul n-a acordat penalti și nu l-a sanctionat pe Moreno. Shaw a fost scos pe targa, cu masca de oxigen pe fata si Manchester a inceput sa ezite. PSV a reintrat in joc si a inscris de doua ori, ciștigînd un meci dezechilibrat de accidentarea lui Shaw.

Marea decepție a primei runde a fost, nu tocmai suprinzător, Arsenal. Dinamo Zagreb o echipă relativ modestă a reușit să ia trei puncte, după ce Arsenal a repetat un spectacol pe care îl repetă destul de frecvent. Mai întîii, englezii au ratat cîteva ocazii uriașe. Apoi, au reușit să-și facă singuri rău, în două feluri: pe de o parte, Giroud a fost eliminat, pe de altă parte Chmaberlain a marcat un autogol. Arsenal a intrat în derivă și s-a trezit abia după ce Dinamo a marcat al doilea gol. Walcott a avut o zvîcnire, a plecat singur pe o contră și a înscris calm. Era prea tîrziu. Arsenal are deja o mare problemă, într-o grupă în care Bayern va defila fără probleme. Bayern a demontat Olympiakos Pireu lăsînd în urmă un 3-0 sec și un gol superb, după un lob al lui Muller, din 25 de metri lateral.

Dar golul serii și poate al sezonului, fost de văzut la Roma și n-a fost marcat de Barcelona. Spaniolii au deschis scorul după o lovitură de cap a lui Sanchez, singur și nemarcat în trei metri. AS Roma a jucat curajos și nu s-a clătinat. După 10 minute, la un atac în tușă, Alessandro Florenzi, l-a văzut pe portarul Barcelonei ușor avansat. Florenzi a trimis instantaneu un șut-boltă de la 40 de metri lateral și mingea a aterizat precis în vinclu. Golul a lăsat toată lumea cu gura căscată și restul meciului s-a scurs fără alte evenimente.

Chelsea și Real au lucrat fără restricții și au trecut lejer cu 4-0, de Sahtior, respectiv Maccabi Tel Aviv.

Nimeni n-a jucat, încă, la nivel maxim. E prea devreme. Totuși, Bayern a arătat o forță de-a dreptul initimdantă. Și e abia începutul...

XS
SM
MD
LG