Linkuri accesibilitate

Clientul preferat


Fiecare că client crede același lucru și îți va spune exact aceeași poveste.

Nimic nu lucrează mai bine și mai neștiut decît iluzia avantajului preferențial. Cine știe să o cultive face din comerț un joc cîștigător.

Exemplul cel mai limpede e contractul de telefon mobil și folclorul din jurul lui. Vi s-a întîmplat, desigur, să discutați cu un cunoscut care v-a spus la un moment dat, cu tonul că dezvăluie un secret favorabil: a! eu am abonament special! După care vin detaliile: am avut o ofertă foarte bună și plătesc o nimica toată.

Detaliile continuă: în banii ăștia am atîtea ore de vorbit pe gratis, plus atîtea mii de texte tot pe gratis și - fii atent! - dacă trec de limită mi se dublează totul și o iau de la capăt pe gratis.

La sfîrșitul mărturisirii, ai în față un om atins de un noroc meritat și lucrat cu mare abilitate. E clar că firma de telefonie a fost sedusă sau făcută șah mat de abilitatea clientului. Contractul astfel negociat e, evident, neasemuit și inaccesibil oricui altcuiva.

Omul are senzația certă că e preferat, nu contează cum și de ce. Singura problemă e fiecare că client crede același lucru și îți va spune exact aceeași poveste, poate un pic mai înflorită.

Previous Next

XS
SM
MD
LG