Linkuri accesibilitate

Acțiune de solidaritate cu ucrainenii din regiunea transnistreană


Activiștii au anunțat că vor trece la acțiuni radicale „dacă autoritățile transnistrene vor continua discursul anti-ucrainean.”

Izolarea” peninsulei Crimeea de către un grup de tătari a inspirat și pe alții la acțiuni similare. Ucrainenii din regiunea transnistreană împreună cu membrii corpului civil „Azov” au organizat un miting lângă satul Cuciurgan – punctul de trecere de la frontiera cu autoproclamata regiune transnistreană, în care au lansat un apel de avertizare pentru autoritățile locale. Un reportaj de Vsevolod Ananiev de la Current Time TV.

La punctul de trecere dintre Ucraina și autoproclamata regiune transnistreană a avut loc un miting în semn de solidaritate cu ucrainenii care locuiesc în Transnistria și pentru susținerea tătarilor din Crimeea care sunt prigoniți de autoritățile ruse.

Depunem presiune asupra autorităților din regiunea transnistreană. Le amintim că oamenii nu sunt pasivi și că suntem gata să le arătăm că vom lupta, fiindcă sunt pro-ruși!, afirmă un membru al corpului civil „Azov” Oleg Mimaș.

Acțiune de solidaritate cu ucrainenii din regiunea transnistreană
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:25 0:00

Ucrainenii din regiunea transnistreană și activiștii civici planificau să urmeze exemplul acțiunii precedente și să blocheze circulația transportului dintre regiunea secesionistă și Ucraina, dar au decis doar să ofere pliante informative șoferilor. Activiștii au anunțat că vor trece la acțiuni radicale „dacă autoritățile transnistrene vor continua discursul anti-ucrainean.”

Localnicii nu au fost entuziasmați de idea izolării regiunii transnistrene și consideră că astfel de acțiuni pot face mai rău ucrainenilor de pe loc.

Nu înțeleg nimic! Îi iubim atât de mult pe ucrainenii din Transnistria, încât suntem gata să-i sufocăm, cum o fac eu cu soacră-mea, glumește Stepan, un locuitor din Cuciurgan.

Polițiștii de frontieră spun că în afară de Cuciurgan mai sunt alte două puncte de trecere din Ucraina în regiunea transnistreană prin care mașinile ar putea trece vama, evitând „blocajul”.

XS
SM
MD
LG