Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, vicepremierul pentru reintegrare Victor Osipov se întâlnește la sediul misiunii OSCE cu noul negociator șef al Tiraspolului, Vitali Ignatiev.

La Judecătoria Sectorului Centru de la Chișinău începe procesul în cazul gajării parterului Spitalului Clinic Republican, în care este implicat și fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatâi.

Procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov, își va prezenta public, pentru a doua oară în ultimele săptămâni, poziția față de corupție și reforma din justiție.

În Grădina Publică Ștefan cel Mare de la Chișinău are loc un Târg al organizațiilor neguvernamentale, în cadrul campaniei informaţionale „Europa pentru tine”. La târg își vor prezenta activitatea 25 de ONG-uri.

Asociaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigare, care vor gestiona sistemele de irigare reconstruite în cadrul Programului Compact finanțat de Statele Unite, vor primi o donație de echipament agricol din partea Corporaţiei Provocările Mileniului.

Din actualitatea internațională:

La Belgrad se va afla în vizită comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere Johannes Hahn.

În Austria este așteptat în vizită premierul ungur Viktor Orban pentru convorbiri în chestiunea creării unui coridor de trecere pentru refugiați.

La Washington, președintele american Barack Obama se întâlnește cu omologul său chinez Xi Jinping.

La New York începe sesiunea anuală a Adunării Generale a Națiunilor Unite.

XS
SM
MD
LG