Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Adevărul” Moldova


Invitata rubricii de astăzi este Doina Stimpovschi:

„În ediția de mâine a ziarului Adevărul Moldova vorbim despre procesul electoral din Republica Moldova și imperfecțiunile legislației din domeniu. Rolul listelor electorale în asigurarea unui proces electoral corect și transparent a fost subiectul unei conferințe internaționale, la Chișinău, la care au participat experți internaționali, reprezentanți ai Consiliului Europei, OSCE, dar și primari din țară. Aceștia au constat că cele mai mari probleme țin de dreptul alegătorilor de a vota, confuzia fiind creată atunci când se decide ca aceștia să voteze fie conform vizei de reședință, fie în baza celei de domiciliu. Despre mai multe aspecte ale procesului electoral, inclusiv despre posibilitatea fraudării alegerilor din Republica Moldova, ne-a vorbit, în exclusivitate, François Friederich, șef al Diviziunii Asistență Electorală din cadrul Consiliului Europei.

De asemenea, recapitulăm vizita misiunii Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova. Aceasta își încheie vizita marți, 6 octombrie, fără a realiza ceea ce a fost planificat inițial – realizarea negocierilor privind semnarea unui nou acord de finanțare. Amintim că reprezentanții FMI și-au schimbat scopul vizitei în Chișinău când aceștia se aflau în avion și au aflat despre demisia-surpriză a guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei atunci.

Tot în ediția de mâine scriem despre scandalul de la Comisia Electorală Centrală după ce vicepreședintele instituției Ștefan Urâtu a declarat pe 4 octombrie că alegerile parlamentare din 2014 și cele locale din 2015 au fost falsificate. Urâtu a făcut această declarație în cadrul protestului Platformei Demnitate și Adevăr, de la tribuna protestatarilor. Anterior, presa a scris despre Urâtu că ar fi omul lui Renato Usatîi la CEC. Urâtu a fost singurul membru al CEC care nu a susținut scoaterea Partidului Nostru al lui Renato Usatîi din cursa electorală din noiembrie 2014. Urâtu neagă orice legătură cu Usatîi.

Despre acest conflict, dar și alte articole interesante vă lăsăm să aflați îîn ediția de mâine a ziarului Adevărul Moldova.”

XS
SM
MD
LG