Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei, prezentată de Moldpres:

Premierul Valeriu Streleț va participa în capitală la festivitatea aniversării a 70 de ani de la fondarea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu și la aniversarea a 75-a Universităţii Pedagogice de Stat "Ion Creangă".

La sediul Ministerului de Externe se va semna un acord de cooperare între Republica Moldova și statul american Carolina de Nord.

Institutul de Politici Publice (IPP) va prezenta rezultatele studiului sociologic „Percepțiile populației privind fenomenul discriminării în Moldova.”.

Din agenda internațională a zilei, anunțată de Reuters:

Președintele ucrainean Petro Poroșenko vizitează Kazahstanul, unul din cei mai apropiați aliați ai Rusiei, urmând să se întâlnească cu președintele kazah Nursultan Nazarbayev și să participe la un forum de afaceri.

La Bruxelles are loc ședința miniștrilor apărării din țările NATO.

În vizită la Bruxelles se va afla ministrul de externe al Georgiei, Georgi Kvirikașvili.

La New York, Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor va da publicității un studiu global despre starea libertății presei.

În capitala statului sud-american Peru, la Lima, continuă reuniunea FMI și Băncii Mondiale.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG