Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Președinția, Parlamentul și Guvernul organizează convorbiri cu reprezentanți ai societății civile, inclusiv Platforma civică DA, în vederea semnării unui pact social „Pentru Moldova”, sperând că vor duce și la oprirea protestelor antiguvernamentale îndelungate.

Oficiali municipali și alți demnitari vor depune flori monumentul lui Ştefan cel Mare cu ocazia hramului Chișinăului.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, vizitează satele sub control moldovean din stânga Nistrului, Doroțcaia și Coșnița, din raionul Dubăsari.

Vicepremierul responsabil cu economia, Stephane Bride, călătorește la București, unde va participa la reuniunea Comisiei interguvernamentale moldo-române pentru cooperare economică.

Din agenda internațională a agenției Reuters:

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg vizitează Muntenegrul.

La Moscova, ministrul rus de externe Serghei Lavrov rostește un discurs în fața Parlamentului.

Comisarul european pentru afaceri economice, financiare, impozitare și vamă Pierre Moscovici vizitează Atena.

La Londra, premierul David Cameron va răspunde întrebărilor Parlamentului.

Tot la Londra, Ucraina a convocat o ședință a deținătorilor de bonduri ucrainene pentru a încerca să obțină un acord de restructurare.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG