Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente ale zilei

Cecilia Malmstrom, comisar european pentru Comerț, își continuă vizita de două zile la Chișinău unde ia parte la o ședință a Comitetului de Asociere Moldova Uniunea Europeană. Astăzi, are plănuite întrevederi cu premierul Valeriu Streleț și spicherul Andrian Candu.

Liderii Platformei Civice DA au anunțat că organizează un protest la Reşedinţa de Stat pentru a-i cere președintelui Nicolae Timofti să dea un răspuns la demersul primului ministru pentru demiterea directorului CNA, Viorel Chetraru.

Ambasada României în Republica Moldova organizează începând de astăzi o serie de manifestări dedicate Zilei Armatei Române, sărbătorită la data de 25 octombrie.

Din agenda internațională:

La Viena, urmează să aibă loc o ședință a "quartetului" mediatorilor de pace în Orientul Mijlociu pentru a le cere liderilor israelieni și palestinieni să-și tempereze declarațiile și să aplaneze violențele din Vechiul Oraș al Ierusalimului.

Tot la Viena, a fost anunțată o întrevedere în chestiunea Siriei între ministrul rus de externe Serghei Lavrov și secretarul de stat american John Kerry.

Ministrul croat de interne Ranko Ostojic urmează să se întâlnească cu oficiali sârbi pentru a aplana dificultățile întâmpinate de imigranți și refugiați la traversarea graniței sârbo-croate.

XS
SM
MD
LG