Linkuri accesibilitate

Vedeta nesăţioasă şi Nunta


Organizatorul nunţii a reflectat cîteva clipe, apoi le-a spus cîntăreţilor că nu mai are nevoie de muzica lor…

Un cunoscut de-al meu, un om care are în jur de 55 de ani, a fost recent pe post de organizator al unei nunţi. Omul căuta nişte cîntăreţi pentru marea petrecere şi s-a gîndit să-i invite pe membrii unei minuscule formaţii care-l încîntaseră cu şlagărele lor. N-a fost însă prea inspirat, căci cîntăreţii cu pricina, un fel de vedete, i-au cerut cu aplomb 700 de euro pentru interpretarea a numai patru melodii. Văzînd că organizatorul nunţii face ochii cît cepele, vedetele recente se milostiviră niţel şi au spus că îi oferă drept bonus încă două şlagăre.

Organizatorul nunţii a reflectat cîteva clipe, apoi le-a spus cîntăreţilor că nu mai are nevoie de muzica lor şi s-a dus, clocotind de supărare.

„Păi, era frumoasă propunerea vedetelor. De ce n-ai acceptat-o?” l-am întrebat ironic.

„E jaf, nu propunere! N-au ruşine! Îţi dai seama cît bănărit fac aceşti cîntăreţi?” a bombănit ursuz omul.

„Da, ştiu. Şi mai gîndeşte-te că nu plătesc impozite din aceste venituri făcute la nunţi…” am adăugat.

Organizatorul nunţii a slobozit o sudalmă.

Apropo de impozitele pe care vedetele recente nu le plătesc din banii luaţi la nunţi şi alte petreceri. A cam venit timpul să fie aceste venituri impozitate. Domnul Braghiş a lansat această idee cu mulţi ani în urmă şi a fost luat în derîdere. Nu era cazul. Ideea lui Braghiş era foarte bună. Asta se vede bine mai ales acum, cînd hoţia şi evaziunea fiscală au luat proporţii astronomice. Ce zic vedetele? Sînt gata să transfere în bugetul de stat o parte din sumele cîştigate la petreceri?

XS
SM
MD
LG