Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Gazeta de sud


Invitatul rubricii este Ion Ciumeică, redactor.

La Cahul a fost instituit un grup de lucru mixt din reprezentanți ai Serviciului Protecției Civile al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Brăila, România. Scopul evenimentului l-a constituit identificarea în vecinătatea punctelor spitalicești a trei platforme pentru aterizarea și decolarea aparatelor de zbor Smurd, utilizate în misiunile de salvare a cetățenilor.

Ședința ordinară a Consiliului Raional Cimișlia a decurs într-o atmosferă de constructivism. Principala chestiune a agendei a fost cea cu privire la asigurarea pregătirii economiei și a sferei sociale a raionului Cimișlia pentru activitatea în perioada de toamnă-iarnă a anilor 2015-2016.

Fermierii din localitățile Filipeni, Leova vor avea acces la apă pentru irigare grație noului sistem reconstruit în cadrul programului Compact al Guvernului SUA și inaugurat recent la Leova. Noul sistem de irigare va putea asigura cu apă circa 980 de hectare iar datorită prevederilor tehnice ale sistemului producătorii agricoli vor putea să investească resurse proprii și să extindă suprafața irigată cu încă 312 hectare.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG