Linkuri accesibilitate

Protest la Centrul Național Anticorupție împotriva reținerii lui Renato Usatîi


Igor Dodon: „Trebuie să fim consolidați. Să luptăm pentru libertatea colegilor noștri.”

În fața Centrului Naţional Anticorupţie, mai mulți simpatizanți ai Partidului Nostru au protestat sâmbătă, cerând eliberarea liderului partdului Renato Usatîi.

Acesta a fost reţinut vineri, pe aeroportul din Chisinau şi auditat, fiind acuzat de violarea secretului corespondenţei.

Prezent la protest, liderul socialiştilor Igor Dodon a declarat: „Trebuie să fim consolidați. Să luptăm pentru libertatea colegilor noștri. Ei o să se teamă de noi când o să fim uniți”.

Portalul Realitatea.MD a publicat documentul care i-a fost prezentat vineri, 23 octombrie, lui Usatîi la intrarea în țară. Motivul reţinerii este legat de publicarea unor presupuse convorbiri telefonice interceptate dintre Vlad Filat și Ilan Shor.

Potrivit documentului oficial, în 20 octombrie, a fost pornită o urmărire penală în baza articolului violării dreptului la secretul corespondenței.

Presa locală relatează că locuinta din Chişinău a lui Renato Usatîi şi sediul Partidului Nostru au fost percheziţionate vineri seară de procurori, care au ridicat mai multe computere, documente și carduri de memorie.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG