Linkuri accesibilitate

La Chișinău a continuat Forumul masss-media


Se discută despre reformele necesare pentru a asigura publicului o informare corectă și nepărtinitoare.

Forumul, la care participă jurnaliști, propietari și administratori de instituții media dar și politicieni, ar urma să se încheie cu adoptarea unei „foi de parcurs”, adică a unei liste de reforme neapărat necesare.

Într-un interviu pentru postul de radio Europa Liberă, Ludmila Andronic, președinta Consiliului de presă - care a organizat Forumul mass-media - a reamintit însă că ar trebui în primul rând modernizate legile și regulamentele deja existente:

„Este vorba de un nou Cod al Audiovizualului care ar corespunde realităților timpului, (...) despre o nouă lege a publicității (...), iar asta ar trebui să îi intereseze și pe politicieni, inclusiv în calitatea lor de proprietari de media.”

De asemenea, mai mulți experți au pledat pentru valorificarea avantajelor oferite de presa globalizată a secolului XXI, care poate oferi remedii pentru blocajele locale.

Forumul este organizat de Consiliul de Presă în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Asociaţia Presei Electronice (APEL) şi Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova (CTJM).

Desfăşurarea Forumului este finanțată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova şi co-finanţată de Consiliul Europei şi Fundaţia Est-Europeană.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG