Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Liderul PD, Marian Lupu, a invitat celelalte partide parlamentare care doresc integrarea europeană să înceapă astăzi negocieri de formare a unei noi majorități parlamentare după demisia de joi a guvernului Streleț.

La Chișinău are loc un Forum anual de dezbateri despre integrarea europeană, organizat de Asociația pentru Politică Externă, Fundația germană Friedrich-Ebert-Stiftung, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei organizează împreună cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare o masă rotundă despre oportunitatea ratificării Protocolului opțional la Pactul internațional cu privire la drepturile economice, sociale și culturale.

Din agenda internațională:

La Viena, continuă convorbirile începute joi de miniștrii de externe din Rusia, Arabia Saudită, Turcia și Statele Unite pe tema Siriei. Astăzi, este așteptat să se alăture convorbirilor și ministrul de externe al Iranului.

Astăzi urmează să intre în vigoare suspendarea pe patru luni a sancțiunilor europene împotriva demnitarilor beloruși, inclusiv președintelui Alyaksandr Lukașenka.

În Rusia este marcată Ziua Comemorării Victimelor Represiunilor Politice.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG