Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău continuă cel de-al 90-lea Seminar Rose-Roth al Adunării Parlamentare NATO, la care participă parlamentari din statele membre și partenere, oficiali guvernamentali, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, ai mediul academic şi sectorului asociativ.

Un grup de experți ai NATO se află în vizită la Ministerul moldovean al Apărării pentru a oferi consultanță la elaborarea principalelor documente de securitate ale Republicii Moldova, în cadrul unui program de sprijin pentru întărirea capacităților de apărare moldovene.

Principalele asociații ale fermierilor planifică să lanseze un apel public către un potențial candidat la funcția de prim-ministru cu privire la ceea ce numesc „situația dezastruoasă din agricultură”.

Din agenda internațională a Agenției Reuters:

La Bruxelles, Comitetul de relații externe al Parlamentului European urmează să audieze un raport anual despre drepturile omului și democrație.

La Kiev, Rada Supremă face o nouă tentativă să adopte o interdicție a discriminării în câmpul muncii pe criteriul orientării sexuale, care reprezintă o condiție a Uniunii Europene pentru liberalizarea regimului de vize cu Ucraina.

La Londra, începe o vizită de trei zile premierul Indiei, Narendra Modi.

La Geneva, președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, vorbește în fața Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

XS
SM
MD
LG