Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică examinează astăzi concluziile revizuirii tarifelor la gaze, care au fost majorate vara trecută cu 15 la sută, dar suspendate ulterior.

La Parlament continuă cel de-al 90-lea Seminar Rose-Roth al Adunării Parlamentare NATO la care participă parlamentari din statele membre și partenere, oficiali guvernamentali, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, ai mediul academic şi sectorului asociativ.

Are loc ședința Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care va examina un raport de monitorizare a felului cum au reflectat posturile de televiziune protestele Platformei Civice „DA”.

La un club de presă organizat de Centrul de Informații GENDERDOC-M vor fi luate în discuție problemele cu care se confruntă cuplurile de același sex în Republica Moldova.

Din actualitatea internațională:

Secretarul de Stat american John Kerry începe un turneu în Tunisia, Turcia și Austria în cadrul căruia va lua parte la convorbirile de la Viena de sâmbătă pe marginea unei soluții în criza siriană.

Duma de Stat de la Moscova începe dezbaterea proiectului de buget pentru 2016, care prevede pentru al doilea an la rând reducerea cheltuielilor din cauza recesiunii economice din Rusia.

La Bruxelles, are loc ședința Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene.

Premierul japonez Shinzo Abe vizitează Turcia, unde se va afla până pe 17 noiembrie.

Premierul australian Malcolm Turnbull începe o vizită de două zile în Germania.

La Londra, premierul indian Narendra Modi aflat în vizită se va întâlni cu diaspora indiană din Marea Britanie.

XS
SM
MD
LG