Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Curtea Constituţională decide dacă modul în care este formulată în lege interzicerea simbolicii asemănătoare celei naziste este constituţională. Sesizarea către Curte a fost depusă în această vară de deputatul PLDM, Ştefan Creangă.

Tot Curtea Constituţională decide dacă activitatea magazinelor duty free de la intrarea pe teritoriul Moldovei şi a celor din regiunea transnistreană corespunde sau nu Constituţiei.

Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova prezintă rezultatele studiului „Mişcarea protestatară din Republica Moldova: analiză sociologică”

La Strasbourg are loc sediunea plenară a Parlamentului European, la care va fi discutată și criza politică din Republica Moldova. Dar subiectul dominant rămâne, desigur, lupta cu terorismul internațional și măsurile speciale de securitate pe care Uniunea Europeană vrea să le ia, mai ales la granițele sale externe. De data aceasta, este vorba în primul rând despre reintroducerea controalelor, când vine vorba de cetățeni ai UE.

Premierul britanic David Cameron va fi la Paris pentru discuții cu președintele François Hollande privind lupta cu terorismul internațional.

În cursul săptămânii, președintele Franței, François Hollande, se întâlni cu președintele american Barack Obama, cancelara Germaniei, Angela Merkel, și cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Toate discuțiile, fie la Washington sau Moscova, se vor concentra pe lupta cu terorismul și campania împotriva milițiilor organizației teroriste a Statului Islamic.

XS
SM
MD
LG