Linkuri accesibilitate

Premierul interimar al R. Moldova Gheorghe Brega a convocat miercuri 25 noiembrie 2015 o ședință de urgență a guvernului...


...în legătură cu un incident din Afganistan în care a fost implicat un elicopter al unei companii moldovenești.

Premierul interimar al Republicii Moldova Gheorghe Brega a convocat miercuri 25 noiembrie 2015 o ședință de urgență a guvernului, în legătură cu un incident ce a avut loc în Afganistan, în care a fost implicat un elicopter al unei companii din Republica Moldova.

La ședință au fost invitați ministrul de externe în exercițiu Natalia Gherman, cel de interne Oleg Balan, al apărării Anatol Șalaru, directorul SIS, Mihai Balan și un reprezentant al Autorității Aeronautice Civile.

Agențiile de presă internaționale au relatat că militanții Taliban ar fi capurat cel puțin 15 persoane, după ce elicopterul în care se aflat acestea s-a prăbușit în nordul Afganistanului.

Ofcialitățile locale spun că trei oameni și-au pierdut viața în incident, care a avut loc miercuri 24 noiembrie în provincia Faryab.

Un ofițer de armată din Faryab a spus că aparatul civil fusese închiriat pentru a transporta personal militar.

O sursă a poliției e citată cu declarația că dou militari străini se află printre cei capturați

Șeful poliției locale Sayed Aqa Andarabi a spus că elicopterul s-a lovit de pământ după ce a avut probleme tehnice, și că forțel de securitate au lansat o operațiune de salvare a celor capturați.

Damuulah Wakil, o oficialitate locală a Talibanilor, e citat cu declarația că militanții au luat prizonieri 15 oameni.

„Dacă armata nu se oprește [dn căutare], îi vom executa, a spus Wakil

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG