Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Est-Curier din Criuleni


Invitata serii este jurnalista Svetlana Cernov

Invitata serii este jurnalista Svetlana Cernov, de la ziarul „

În ediţia de mâine, cititorii ziarului Est Curier vor afla despre proiectele Uniunii Consiliilor Raionale din Moldova, desfăşurate în comun cu Uniunea Consiliilor Judetene din Romania şi Asociaţia Municipiilor din Estonia. Săptămâna trecută la Criuleni au avut loc două evenimente cu implicarea organizatiilor menţionate, menite să ajute autorităţile locale din Republica Moldova să răspundă cerinţelor reformei administrativ teritoriale in Moldova, în contextual cerinţelor Acordului de Asociere cu UE, dar şi să înveţe a gestiona eficient proiecte europene.

La rubrica social, cititorii vor afla că două sate din raionul Dubăsari, Pîrîta si Doroţcaia, în contextual unui program naţional vor beneficia până la finele anului de alocaţii substanţiale pentru a repara digurile de protecţie, or ambele sate sunt în zona de risc sporit de inundaţii, ele fiin plasate pe malul Nistrului. Cititorii sunt avertizati de către IP Criuleni despre intensificarea cazurilor de vinzare a mărfurilor contrafăcute în magazinele din raion, şi sunt rugaţi să reclame cazurile la poliţie. În pagina a patra, aleşii locali din raionul Dubăsari prezintă cititorilor succesele în primele o sută de zile de mandat.

Despre cum reuşesc bibliotecile să-şi diversifice serviciile, aflaţi în pagina 7. O sărbătoare a pânii şi un master class de împletiti colacim şi hulubaşi a oferit cmicilor cititori ai bibliotecii din Hruşova bunicuta Ana Celac.

Amatorii de sport vor afla în ce condiţii echipele de fotbalişti din Corjova, Criuleni, şi cea din Molovata Nouă, Dubăsari, au devenit campioane, în cadrul campionatelor rationale de fotbal, ediţia 2015.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG