Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Zi importanta astazi la Chisinau, cu presedintele Nicolae Timofti care va face o noua incercare de a gasi o solutie la criza politica moldoveneasca ce se extinde. De la ora 11, presedintele Timofti se intilneste pe rind cu liderii partidelor declarat pro-europene din Parlament: cu democratii, liberalii si liberal democratii. Aceste noi intrevederi survin dupa inca o serie de mesaje trimise Chisinaului de la Bruxelles, de la Parlamentul European.

Delegatia Uniunii Europene organizeaza un forum de afaceri, la care se vorbeste despre sprijinul Uniunii pentru dezvoltarea afacerilor mici si mijlocii.

Armenii din Moldova organizeaza un festival etno-folcloric in scuarul Operei Nationale.

Bibliobuzul Bibiotecii Nationale pentru copii „Ion Creanga” ajunge astazi la Molovata Noua in raionul Dubăsari.

Pe plan international, la Bruxelles are loc o reuniune a Consiliului pentru afaceri externe la care pe agenda se afla discutarea unor aspect ale acordului comercial translatlantic, situatia dintre Rusia si Ucraina, si relatiile cu China comunista. Lupta anti-terorista se va afla si ea pe agenda Consiliului.

Tot la Bruxelles sosește premierul din Macedonia, Nikola Poposki.

Desigur ca si astazi eforturile de a combate gruparea Statul Islamic se vor afla la ordinea zilei, cu eforturile facute de presedintele Frantei, François Hollande, de a pune laolalta o coaliţie anti-terorista dupa atacurile de la Paris de la 13 noiembrie.

XS
SM
MD
LG