Linkuri accesibilitate

Crăciun sintetic


Bradul nu contează. Poate fi de plastic. La fel ca sentimentul religios al consumatorului.


Brad de plastic? Se poartă. O mulțime de oameni prea ocupați cumpără zilele astea brazi sintetici și explică oricui se miră: cu asta am rezolvat problema definitiv. Nu face mizerie și îl am și la anul. E adevărat. Bătaia de cap anuală dispare și curățenia e protejată.

Firme specializate produc brazi tot mai verosimili din plastic tot mai fin. La Bruxelles, Londra sau Amsterdam, poșta livrează în tot mai multe case brazi perfecți și reutilizabili.

Ce lipsește e bineînțeles mirosul de ac de brad dar și asta se poate cîrpi dacă mai dai ceva bani și cumperi un spray cu miros de brad. Firma oferă în banii de spray și zăpadă artificală de presărat pe ramuri. Și cu asta gata. Deși, curios, în casele care împodobesc brazi sintetici, la masa de Crăciun nu se mănîncă fripturi și cozonaci de plastic.

Dimpotrivă, consumatorii sînt extrem de pretențioși și vor să vadă pe etichetă că vaca din farfurie a păscut iarba cea mai grasă și că ouăle din cozonac vin de la găini cu convingeri ecologiste. Bradul nu contează. Poate fi de plastic. La fel ca sentimentul religios al consumatorului.

XS
SM
MD
LG