Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimentelor anunțate ale zilei.

Din agenda internă a zilei prezentată de IPN: Grupul de inițiativă civică pentru desfăşurarea Referendumului republican constituţional invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Demararea procesului de colectare a semnăturilor în sprijinul alegerii şi demiterii Preşedintelui Republicii Moldova prin vot direct de întreg poporul, reducerea numărului de deputaţi şi a imunităţii parlamentare”.

Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul” organizează Ceremonia Naţională de Premiere a Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale.

Biroul Relaţii Interetnice organizează diseară la Teatrul Național un spectacol etno-cultural cu participarea colectivelor artistice din cadrul organizaţiilor minorităţilor naţionale.

Din agenda internațională a zilei prezentată de Reuters: secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, vizitează Rusia. La Viena directorul general al agenției atomice ONU (IAEA), Yukiya Amano, prezintă o evaluare anunțată ca finală a programului nuclear iranian. Premierul Turciei, Ahmed Davutoglu, face o vizită oficială în Bulgaria vecină. Alte evenimente pe agenda zilei: la Bruxelles se încheie reuniunea de două zile a miniștrilor de externe din UE. La Strasbourg continuă ședința plenară a Parlamentului European. Potrivit agențiilor de presă ruse, la Minsk se întrunește Grupul de Contact pentru Ucraina.

XS
SM
MD
LG