Linkuri accesibilitate

Vlad Plahotniuc revine oficial la conducerea PD (Mold-Street.com)


Vlad Streleț despre şansele investirii guvernului (Ziarul Național).

Mold-Street.com preia anunţul politicianului Vlad Plahotniuc că revine în politică pentru „a se implica direct la formarea majorităţii parlamentare care să asigure o guvernare stabilă”. Anunţul a fost făcut în noaptea de duminică spre luni pe pagina de facebook a politicianului.Scopul meu și al PDM este să participăm la crearea unei majorități care să asigure un suport politic consistent pentru ceea ce are nevoie Republica Moldova acum: o terapie de șoc, care să o scoată din criza în care se află, atât economic și social, cât și politic”, este citat Vlad Plahotniuc de portalul Mold-Street.com.

Un articol de pe pagina web a Ziarului Naţional sintetizează declaraţiile referitoare la şansele investirii guvernului făcute de preşedintele interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, într-o ultimă apariţie televizată. Liberal-democratul estima vineri seară la 80% şansele că Guvernul va fi investit până pe data de 29 ianuarie. PLDM ar vrea să formeze cu deputații neafiliați din PPEM o platformă comună, a mai lăsat de înţeles Streleţ, ceea ce ar permite, la părerea lui, PLDM-ului să pretindă la întâietatea în ceea ce priveşte numirea candidatului la funcţia de şef de executiv. „Dacă Iurie Leancă dorește sincer să găsim cea mai eficientă cale de compromis pentru a ieși din această situație …, nu exclud că ideea ar avea o bună perspectivă”, este citat Valeriu Streleţ.

Dan Nicu, un autor de la „Adevărul”, ediţia de Chişinău, avansează ideea că Republica Moldova ar fi, ca stat, un „instrument creat şi păstrat intenţionat cu scopul de a servi unui grup de oameni pentru satisfacerea intereselor lor personale şi atât.” Faptul că preşedintele acestui stat este şantajat şi ameninţat ca să desemneze „capul unei reţele infracţionale” (avându-se în vedere Vlad Plahotniuc) drept prim-ministru este, după părerea autorului, o dovadă a caracterului profund criminal al gestionării afacerilor publice în Republica Moldova. Despre Plahotniuc, Dan Nicu mai scrie că acesta ar folosi acest stat „ca să ţină artificial o populaţie de câteva milioane de persoane în sărăcie”, „pentru a putea profita de pe urma ei, de pe urma impozitelor pe care le plăteşte, ca să devină bogat”. „În Republica Moldova a apărut un buboi tot mai mare care a tot acumulat puroi iar acum începe să se rupă”, mai scrie autorul de la „Adevărul Moldova”. „Pentru unii poate părea paradoxal, dar oamenii care se simt ataşaţi de bună seamă de acest pământ sunt cei care reneagă ideea de ”statalitate moldovenească”, aşa cum a fost ea servită până acum, şi îşi doresc reunificarea acestui teritoriu, cu tot cu locuitorii săi, cu România. Doar aşa se poate închide această gaură neagră a Europei”, conchide Dan Nicu.

XS
SM
MD
LG