Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda internă a zilei prezentată de MOLDPRES:

Delegația Uniunii Europene la Chișinău organizează Forumul Economic „Asistența UE pentru dezvoltarea economică a R. Moldova”.

Procuratura Generală va da detalii privind anihilarea unei grupări de traficanţi de droguri, operaţiune comună a Procuraturii municipiului Chişinău, Inspectoratului General de Poliţie şi Serviciului Vamal.

La Primăria Capitalei vor avea loc audieri publice pe tema bugetului municipal pe anul viitor.

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și Fundația Hanns Seidel vor prezenta rezultatele unui sondaj privind atitudinea populației referitor la serviciile medicale din R. Moldova.

Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare organizează în capitală „Lansarea Indexului Egalităţii de Gen 2015”.

Din agenda internațională a zilei prezentată de Reuters:

La Minsk se întrunește Grupul de Contact pentru criza ucraineană.

La Atena, Parlamentul elen urmează să voteze în favoarea recunoașterii statalității palestiniene.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG