Linkuri accesibilitate

Un Crăciun în ritm și... blues


Un program special de cadouri muzicale cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Radio Europa Liberă vă dorește Sărbători fericite și vă propune un nou program muzical special de Crăciun. Un Crăciun în ritm și blues

Ritm înainte de toate pentru a da puțină culoare acestei seri speciale, cu Oscar Mchollie și al său hit „Dig That Crazy Santa Claus”.

Hadda Brooks
Hadda Brooks

În mod tradițional se vorbește, iar melodiile de blues o repetă cu insistență, despre un „Crăciun Alb”/„White Christmas”. Nu prea mai este înzăpezit astăzi, dar Hadda Brooks vă aduce aminte…

În anii 1920, zăpada era prezentă, iar una din marile orchestre de jazz ale lumii, cea a lui Count Basie, se extazia cîntînd „I wanna See Santa Claus” („Vreau să-l văd pe Moș Crăciun”). Ascultați:

Count Basie Orchestra, care a aniversat anul acesta 80 de ani…

Roy Milton, clasic interpret american de blues și un „Blues al Vremii Crăciunului” („Christmas Time Blues”).

O versiune a Christmas Time Blues

Toți cei ce se iubesc vor să petreacă împreună Crăciunul. Una din temele obsedante ale bluess-ului. „Please, Come Home for Christmas”/„Te rog, vino acasă de Crăciun” cu un cîntăreț ce nu poate lipsi din nici o antologie a genului, Charles Brown.

„Black Night”/„O noapte neagră”) cea de Crăciun, dar ce noapte… Charles Brown din nou.

Iar din albumul „Cele mai bune melodii ale lui Charles Brown”, o urare repetată de toți „Merry Christmas Baby!

Marry Christmas” (Crăciun Vesel”), vă urează în încheiere în ritm de blues și Mari Johnes împreună cu Orchestra Jimmy Moore.

Nu-mi rămîne decît să vă urez încă o dată Sărbători fericite! și La Mulți Ani! în numele redacției noastre, amintindu-vă că ascultați Radio Europa Liberă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG