Linkuri accesibilitate

Lumea a celebrat Noul An în pofida amenințărilor teroriste


Kievul în noaptea de Revelion
Kievul în noaptea de Revelion

Milioane de oameni din întreaga lume au celebrat Noul An în pofida temerilor de acte teroriste în mai multe orașe mari.

Milioane de oameni din întreaga lume au celebrat începutul Noului An în pofida temerilor de acte teroriste în mai multe orașe mari.

La Bangkok, mii de polițiști au fost printre cei care au întâlnit anul 2016 pe locul unde în luna octombrie a avut loc un atac cu bombă.

La Dubai
La Dubai

La Dubai, focurile de artificii complexe din preajma celui mai înalt zgârie nori din lume Burj Khalifa au început în timp ce un incendiu masiv cuprinsese un hotel cu 63 de etaje din apropiere. Autoritățile spun că cel puțin 14 oameni au primit răni minore. Cauza incendiului rămâne necunoscută.

La Paris, municipalitatea a anulat toate focurile de artificii oficiale după atacurile extremiștilor islamici din noiembrie care au făcut 130 de victime. Peste 60 de mii de polițiști au fost la datorie de Anul Nou în Franța.

La Bruxelles, poliția belgiană a reținut alți șase suspecți de pregătirea unor atacuri în noaptea de Revelion, iar festivitățile oficiale, de asemenea, au fost anulate.

Anul Nou la Tokio
Anul Nou la Tokio

În Japonia, Revelionul este una din cele mai importante sărbători de peste an și milioane de oameni l-au sărbătorit, în mod tradițional, mâncând tăieței ce simbolizează longevitatea și au mers la temple pentru sunetul clopotelor mari de bronz.

La Beijing, o petrecere uriașă cu focuri de artificii a avut loc în apropierea Orașului Interzis, deși zona complexelor comerciale și a restaurantelor din capitala chineză este în stare de alertă și prezența poliției este mult mai mare ca de obicei.

În fâșia Gaza a Autorității Palestiniene, partidul islamist Hamas de la putere a interzis celebrările pe motiv că sunt „de tradiție occidentală” și contravin „instrucțiunilor religiei islamice”. Un purtător de cuvânt al poliției a spus că hotelurile și restaurantele au primit permisiunea să țină petreceri cu o zi înainte sau după Revelion.

La Londra
La Londra

Festivități de amploare și focuri de artificii gigantice au fost organizate la Londra, în pofida amenințărilor teroriste pe care autoritățile le-au calificat drept „severe”. Mii de polițiști au asigurat securitatea, verificând gențile, și au patrulat și în afara capitalei engleze.

La New York, aproape 1 milion de oameni au asistat la show-ul de muzică și dans de pe Times Square unde un glob imens alcătuit din mii de cristale și inundat în lumini a coborât pe un catarg, marcând încheierea anului și începutul unui an nou.

XS
SM
MD
LG