Linkuri accesibilitate

Premierul desemnat Ion Sturza prezintă sâmbătă programul de guvernare și lista membrilor cabinetului său


Duminică membrii propuşi ai guvernului vor semna o declaraţie de integritate pe proprie răspundere.

Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, va prezenta astăzi programul de guvernare și lista cu membrii Guvernului.

Potrivit lui Sturza, lista cu membrii Guvernului va conține nume noi, dar nu întămplătoare.

„Lista cu membrii Guvernului va conține multe nume noi, dar nu întămplătoare. Zilele acestea am cunoscut mulți oameni talentați, cu studii bune, și nu avem nevoie de a „importa” oameni în țară”, a adăugat premierul desemnat.

Unul dintre potenţialii miniştri în Guvernul Sturza este directorul companiei StarNet, Alexandru Machedon.

Informația a fost confirmată chiar de acesta într-un mesaj pe o rețea de socializare, în care a menționat că duminică va semna Declarația de integritate.

Deocamdată nu se știe ce portofoliu de ministru va primi Machedon, dar nici alte nume care se vor regăsi în lista cabinetului de miniştri nu sunt cunoscute.

Candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Sturza, va prezenta, în 4 ianuarie, în şedinţa Parlamentului, programul de activitate a viitorului Guvern şi componenţa acestuia.

După încheierea dezbaterilor parlamentare, deputaţii vor decide dacă vor susţine viitorul Guvern.

Pentru învestirea Executivului sunt necesare minimum 51 de voturi.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG