Linkuri accesibilitate

Lipsă de cvorum în Parlament la votul de învestitură cerut de Ion Sturza


Ședința specială a Legislativului nu a avut loc. Din 101 deputați au fost prezenți numai 47.

Ședința specială a Parlamentului, la care urmau să fie dezbătute și votate lista de miniștri și programul de guvernare ale premierului desemnat Ion Sturza nu a avut loc, din lipsă de cvorum. Din 101 deputați au fost prezenți numai 47. Partidul socialiștilor a fost singurul care a anunțat, imediat după desemnarea lui Sturza, că va boicota toate ședințele din ianuarie ale Parlamentului, cu excepția uneia în care s-ar fi pus la vot organizarea de alegeri anticipate.

Ion Sturza
Ion Sturza

La conferința de presă care a urmat, premierul desemnat Ion Sturza a spus că unul din motivele pentru care majoritatea parlamentară nu a fost prezentă ar fi fost „teama foarte mare de mesajul meu din Parlament…, pe care unii l-au interpretat ca un mesaj către națiune”.

Sturza a anunțat că se va întâlni cu președintele Nicolae Timofti, pentru a analiza situația creată.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:29 0:00
Link direct

Ion Sturza a declarat, de asemenea, că pentru „acum” nu se pune problema de a crea un nou partid politic, dar că nici nu-i poate dezamăgi pe cei care i s-au raliat în ultimele săptămâni: „Dacă acum două săptămâni în spatele meu era un gol imens, astăzi sunt zeci de mii de oameni. Eu nu pot să trădez așteptările acestor oameni”, a declarat Ion Sturza în încheierea conferinței de presă.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG