Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Partidul Democrat urmează sa-i prezinte președintelui Nicolae Timofti un nou candidat la functia de prim ministru, susținut de o majoritate de 61 de deputati (cum declara deputatul PD, Sergiu Sîrbu, marți 5 ianuarie, într-un interviu cu Europa Liberă). Este majoritatea necesară în mai puțin de trei luni pentru alegerea președintelui țării în Parlament.

Vineri, PLDM a decis să rămână în negocierile privind formarea noii majorități dar continuă să-și dispute cu Partidul Democrat dreptul de a numi candidatul la funcția de premier.

La Praga este așteptată coordonatoarea politicii externe europene, Federica Mogherini, care se va intilni cu ministrul ceh de externe Lubomir Zoralek. Vizita fusese programată inițial în noiembrie și anulata, oficial, din cauză că ministrul ceh și-a rupt piciorul. Neoficial, relata agenția CTK, pentru că o serie de politicieni cehi, inclusiv președintele Milos Zeman făcuseră declarații în care legau Islamul și refugiații de terorism.

La 13 ianuarie, Comisia Europeană discută cazul Poloniei, după ce Parlamentul de la Varșovia a adoptat, în mare grabă înainte de Crăciun, legi care afectează profund statul Curții Constituționale și a posturilor publice de radio și televiziune.

XS
SM
MD
LG