Linkuri accesibilitate

Proteste la Chișinău ale susținătorilor Platformei „Demnitate și Adevăr”


Zeci de membri și simpatizanți ai Platformei „Demnitate și Adevăr” au pichetat marți dimineață Reședința de stat din capitală, pornind apoi în marș spre sediile principalelor partide.

Zeci de membri și simpatizanți ai Platformei „Demnitate și Adevăr” au pichetat marți dimineață Reședința de stat din capitală, cerându-i președintelui Nicolae Timofti să nu accepte nici un candidat la postul de premier propus de Partidul Democrat.

Demonstranții au pornit apoi în marș spre sediile principalelor partide politice. Demonstrația vine la o zi după ce Partidul Democrat i-a spus președintelui că va numi miercuri cel mai târziu un premier, în baza unei noi majorități parlamentare pe care a creat-o cu ajutorul fugarilor din PCRM și PLDM. Numele candidatului nu este cunoscut.

Liderul PD, Marian Lupu, este citat de unele site-uri de știri de la Chișinău cu afirmația că odată ce candidatul democraților va fi acceptat, deputatul democrat Andrian Candu va pleca de la șefia Parlamentului, care va fi cedată altei fracțiuni parlamentare. Numele lui Candu și al oligarhului devenit politician democrat Vlad Plahotniuc au fost vehiculate în presă în legătură cu numirea în postul de premier.

Încă de ieri, Platforma „Demnitate și Adevăr” a criticat anunțul privind crearea unei noi majorități parlamentare, spunând că ea va fi aservită lui Vlad Plahotniuc. „O majoritate parlamentară şantajabilă şi complicitară, care îl reprezintă pe criminalul Plahotniuc, pretinde că reprezintă un popor”, a spus liderul Platformei, Andrei Năstase, citat de Jurnal.md.

Potrivit aceleiași surse, Năstase a mai spus că membrii și suporterii grupării sale vor „ieși în stradă”. Platforma „Demnitate și Adevăr” anunțase încă dinaintea apariției noii majorități parlamentare că va demonstra astăzi în capitală pentru a-l încuraja pe președintele Nicolae Timofti să nu accepte ca Plahotniuc să devină premier.

Opinia dvs.

Arată comentarii

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG