Linkuri accesibilitate

Un prînz lîngă butelie…


Viaţa în tranziţie m-a învăţat că elanul de a repara lucrurile nu va ţine multă vreme.

După tragedia din clubul bucureştean Colectiv, care a răpit zeci de vieţi, s-au auzit vocile răspicate ale edililor din Chişinău. Vocile edililor autohtoni au spus că vor fi controlate cluburile şi localurile din capitala Moldovei. Şi chiar cîteva localuri au fost vizitate de pompieri, găsindu-se nereguli de tot soiul. Apoi lucrurile s-au împotmolit şi s-a aşternut o tăcere.

Ei bine, explozia recentă din cafeneaua „La soacra”, soldată cu 17 răniţi, ne-a convins că mare lucru nu s-a făcut, iar vorbele ritoase ale edililor au fost un fel de „foaie verde lobodă”. Un prînz într-o cafenea din piaţa centrală, lîngă o butelie, s-a convertit brusc într-o tragedie. A explodat butelia de aragaz atunci cînd nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Trebuia să existe însă acest orizont de aşteptare de vreme ce atîţia oameni au murit recent în clubul bucureştean.

Acum s-a constatat, după alte controale, că există localuri care funcţionează fără ca pompierii să fi intrat în ele. Din cele 50 de localuri verificate, tocmai 40 aveau diferite nereguli. S-a constatat că unele dintre persoanele rănite nici nu aveau asigurare medicală, fapt ce ridică semne de întrebare în privinţa felului în care patronii plăteau impozite. Multe lucruri bizare au fost scoase la iveală. Dar ce se va schimba?

Nu ştiu. Dar viaţa în tranziţie m-a învăţat că elanul de a repara lucrurile nu va ţine multă vreme, că în curînd se va instaura liniştea, iar localurile vor funcţiona cum se pricep ele, profitînd de indulgenţa funcţionarilor. Aşa că, stimaţi ascultători, aveţi grijă unde mîncaţi. Norocul nu ne însoţeşte toată viaţa!

XS
SM
MD
LG