Linkuri accesibilitate

Protestatarii Platformei civice "DA"
Protestatarii Platformei civice "DA"

LIVE BLOG Moldova, în căutarea unui prim-ministru. Noi proteste la Chişinău

Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de desemnarea democratului Pavel Filip la funcția de premier şi pentru a cere alegeri anticipate.

13:57 16.1.2016

Coloana lui Renato Usatîi a pornit spre parlament

O altă coloană cu mii de oameni a pornit de la Circ şi se îndreaptă spre centru. Colegii de partid ai lui Renato Usatîi au preluat lozincile Platformei "DA": "Vrem ţara înapoi", şi "Noi suntem poporul". De asemenea, scandează: "alegeri", "jos Plahoniuc", "jos mafia".

La parlament continuă să protesteze socialiştii, iar în Piaţa Marii Adunări Naţionale - simpatizanţii Platformei "DA".

13:44 16.1.2016

Igor Dodon a spus că în coloana lui sunt peste 20.000 de oameni

13:16 16.1.2016

Pentru a evita eventualele incidente, coloana socialiştilor a trecut prin spatele guvernului

Preşedintele PSRM Igor Dodon a încercat să negocieze că liderul Platformei "DA" Andrei Năstase să-i lase pe protestarii din tabăra socialiştilor, care veneau dinspre Academie şi se îndreptau spre parlament, să treacă prin Piaţa Marii Adunări Naţionale. Dodon i-a spus lui Năstase că au aceleaşi scopuri - să scape Moldova de oligarhi. Năstase a condiţionat cu faptul că socialiştii trebuie să-şi ascundă steagurile de partid. Nu au ajuns însă la un numitor comun. Şi pentru a fi evitate eventualele ciocniri între cele două tabere, poliţiştii i-au ghidat pe socialişti prin spatele clădirii guvernului.

13:01 16.1.2016

Fotografii de la protestul Platformei "DA"

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG