Linkuri accesibilitate

O ședință parlamentară de 30 de minute


(foto: Constantin Grigoriță)

Guvernul Pavel Filip a fost votat de o majoritate parlamentară.

Parlamentul Moldovei a aprobat cu 57 de voturi ale noii majorități create de Partidul Democrat guvernul premierului desemnat Pavel Filip. Ședința convocată în grabă și tensionată de protestele puținilor membri ai opoziției aflați în sală, a fost scurtată din inițiativa liderului PD, Marian Lupu, care a sugerat ca Filip să întrerupă prezentarea programului de guvernare și să se treacă direct la vot.

Proteste la Chișinău împotriva votării Guvernului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:53 0:00

Între timp sute de persoane demonstrau în fața Parlamentului împotriva învestirii guvernului Filip, cerând alegeri anticipate. Protestele au continuat mult după încheierea ședinței parlamentare care a durat numai 30 de minute, iar manifestanții au reușit să deschidă cu forța o ușă din spate a clădirii Parlamentului.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:13 0:00
Link direct

În cursul serii au făcut apel la calm, în fața mulțimii, liderii partidelor care au organizat protestul: Andrei Năstase (Platforma DA), Igor Dodon (PSRM) și Renato Usatîi (Partidul Nostru).

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG