Linkuri accesibilitate

Negocieri și proteste la Chișinău


Președintele Parlamentului îi invită pe liderii protestatarilor la discuții, plaforma civică „DA” anunță noi manifestații.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a lansat un apel la dialog liderilor protestatarilor din centrul capitalei pe care i-a invitat joi 21 ianuarie, la o întrevedere. Invitația a fost făcută într-o apariție televizată, relatează IPN.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:55 0:00
Link direct

Candu a cerut de asemenea manifestanților să nu se lase provocați: „Protestele sunt bune atunci când se protestează paşnic. E un exerciţiu democratic. Cu regret, unii înţeleg greşit. Au fost provocări, sunt victime în stare uşoară. Totul trebuie să se desfăşoare în linişte”, a spus președintele Parlamentului.

Pe de altă parte, platforma civică „Demnitate și Adevăr” a chemat la noi proteste pașnice joi dimineață, pentru a cere alegeri anticipat deși miercuri, 20 ianuarie, noul guvern condus de Pavel Filip a fost audiat în Parlament, votat și ulterior a depus jurământul la Președinție.

Liderul protestatarilor de la platforma „Demnitate și adevăr”, Andrei Năstase, a declarat Europei Libere că se miră cum oamenii nu și-au pierdut până acum cumpătul. „Noi am tot atenționat autoritățile, pentru că știți foarte bine că am avut câteva întrevederi publice cu acestea, am atenționat că într-o bună zi răbdarea populației va crăpa pur și simplu”, a spus el. Printre protestatari au fost și provocatori, mai afirmă Năstase, care a adăugat că regretă cazul agresării liderului liberalilor Mihai Ghimpu.

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG