Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

De astazi intra in vigoare o ieftinire a gazului pentru moldoveni, Consumatorii finali, care vor utiliza până la 30 de metri cubi de gaze, vor plăti un tarif de 5 lei și 89 de bani pentru un metru cub, cu 66 de bani mai puţin decât preţul actual. Iar cei care vor depăşi acest volum vor achita 6 lei și 13 bani.

La Chisinau, partidul Miscarea Populara Antimafie organizeaza o conferinta de presa la care vor fi prezentate argumentele pentru care liderii Platfomei civice „Demnitate si Adevar”, socialistii, si Partidul Nostru, al controversatului primar de Balti, nu ar putea sa scoata tara din actuala criza.

Tot despre cum sa fie scoasa Moldova din criza va fi vorba si la conferinta de presa anuntata de presedintele Asociatiei obştesti Moldova mea. Acesta considera ca organizatorii Forumului Civic ar urmari propria agenda politică şi nu cea a întregii societati.

Un grup de experti din energetica vor organiza o conferinta de presa cu tema „Tarifele exagerate in sectorul energetic: ce trebuie sa facem ?”

Pe plan internaţional, continua negocierile internationale de la Geneva, organizate de Naţiunile Unite despre situatia din Siria şi pentru gasirea unei căi de a se ajunge la incetarea focului între fortele guvernamentale si opozitie. Acest razboi dureaza deja de cinci ani.

Parlamentul European se va afla în sesiune plenara de astazi si pina joi.

In Statele Unite incep alegerile primare pentru desemnarea candidatilor celor doua partide - Democrat si Republican - pentru a intra in cursa pentru Casa Alba. Astazi au loc alegerile primare din statul Iowa.

Astazi este si Ziua mondiala a Hijab-ului – voalul musulman pe care il poarta femeile, dar care nu le acopera si fata.

XS
SM
MD
LG