Linkuri accesibilitate

Unde s-a poticnit Donald Trump


Donald Trump
Donald Trump

In ciuda faptului ca sondajele il dadeau favorit, omul de afaceri american Donald Trump a pierdut caucusurile din Iowa.

Faptul ca s-au prezentat la caucusuri mai multi alegatori era de presupus sa-l ajute pe Trump, dar el a pierdut in fata senatorului de Texas, Ted Cruz.

Asa cum era de asteptat Trump a cistigat detasat in rindurile absolventilor de liceu sau un nivel de educatie mai scazut. Dar luni, acest segment a fost doar de 16% din electorat. Cei cu nivel mai inalt de educatie au reprezentat 84% si au optat pentru Cruz sau senatorul Marco Rubio.

Faptul ca nu s-a prezentat la ultima dezbatere si organizatia sa mai modesta in Iowa au fost tot atitea obstacole pentru Trump.

Cei care s-au decis in ultima saptamina – aproape jumatate dintre alegatori – au optat pentru Rubio si Cruz. Cei care au facut-o inainte – pentru Trump.

Si la categorii de virsta miliardarul nu sta bine. El a pierdut in fata lui Cruz si in rindurile celor sub 49 de ani si celor peste aceasta virsta.

Un alt criteriu care l-a afectat este legat de sansele de a fi ales in noiembrie, la alegerile generale. Intre cei 20% care au optat pe baza acestui criteriu, Rubio a cistigat.

Donald Trump a performat mai bine in grupul republicanilor moderati, dar a pierdut votul ultra-conservator. Intre acestia Cruz a obtinut 44% fata de 21% pentru Trump.

Omul de afaceri nu a avut rezultate bune nici in rindurile alegatorilor declarati religiosi, care au trimis la urne 62% din numarul total al votantilor.

XS
SM
MD
LG