Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Expresul de Ungheni


â
â

Invitata rubcirii este Lucia Bacalu


„Omagiu celor buni. Școala de arte din Călărași și-a desemnat laureații. Este vorba de cei mai buni elevi care au obținut în anul 2015 premii la diverse concursuri naționale și internaționale. Este pentru a patra oară consecutiv când aici se desfășoară o gală a laureaților supranumită de către directoarea instituției Raisa Stăvilă, Oscarul de Călărași. Trofeul înmânat celor 30 de laureați, reprezintă un îngeraș care să-i ajute pe acești tineri să persevereze și să obțină noi premii.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:33 0:00
Link direct

La ora bilanțului. Pompierii și salvatorii din regiunea Ungheni, Nisporeni, Călărași au făcut totalurile activității lor în anul trecut. Au fost înregistrate în total 1288 de intervenții la diverse situații excepționale, ceea ce înseamnă că ajutorul lor a fost solicitat cel puțin de trei ori în fiecare zi a anului precedent. Cea mai mare realizare a fost micșorarea cu 51 a numărului incendiilor din gospodăriile cetățenilor. Și asta, zic pompierii, datorită informării permanente a populației și discuțiilor pe care le-au avut cu oamenii.

Primăria Ungheni își propune să majoreze în următorii cinci ani ponderea energiei produse din surse regenerabile până la 20%. În acest scop se lucrează intens pentru racordarea instituțiilor publice la sisteme de încălzire pe bază de biomasă, energie solară și geotermală. Deja beneficiază de surse alternative de energie un liceu și o grădiniță din oraș, urmează o întreprindere municipală. Astfel, se vor micșora cheltuielile pentru energie iar mediul va fi mult mai protejat, a declarat pentru Expresul primarul din Ungheni, Alexandru Ambros.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG