Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda internă a zilei, prezentată de agenția IPN:

Centrul analitic independent EXPERT-GRUP lansează în capitală studiul: „Planul pentru consolidarea sistemului bancar moldovenesc.

Organizația pentru protecția animalelor „Societatea umană” va da o conferință de presă cu ocazia depunerii un proiect de lege pentru pedepsirea cruzimii față de animale.

Asociația pentru Politică EXPERT găzduiește o dezbatere sub genericul: „Politica Externă a Republicii Moldova: o politică lipsită de viziune şi iniţiativă”

Din agenda internațională a zilei prezentată de Reuters:

La Budapesta are loc întâlnirea premierilor din Ungaria și Polonia, două țări aflate în atenția UE pentru devieri de la bunele practici democratice.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, îl primește la Casa Albă pe președintele Italiei, Sergio Mattarella.

Pe plan mondial se marchează astăzi sub egida ONU Ziua Toleranței Zero față de Mutilarea Genitală a Femeilor.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG