Linkuri accesibilitate

Angela Merkel: „miza este umanismul și viitorul Europei”


La summitul UE de la Bruxelles, șefa guvernului german va pleda din nou pentru menținerea granițelor deschise.

„Au fost timpuri când granițele erau și mai bine păzite” – este replica, nu lipsită de sarcasm, a șefei guvernului german Angela Merkel în multe dezbateri legate de criza migranților din Europa și întărirea controalelor la granițele externe dar și interne ale spațiului Schengen, care ar putea deveni, cel puțin pentru următorii doi ani, „fostul spațiul de liberă circulație”.

La summitul Uniunii Europene programat pentru 18 februarie la Bruxelles, dna Merkel intenționează să pledeze din nou pentru menținerea granițelor deschise, relatează cotindianul german conservator „Die Welt”.

Discursul ținut vineri seară la Hamburg a fost avanpremiera: Angela Merkel a spus din nou că problema migranților trebuie rezolvată de țările Uuniunii Europene împreună, și că soluția este aplanarea crizelor care au provocat valul de migranți, nu închiderea granițelor europene.

„Multă lume vine în ultimul timp cu argmentul că a existat o viață și înainte de Schengen. Corect, așa cum a existat o viață și înainte de unificarea Germaniei iar atunci granițele erau și mai bine păzite”, a spus între altele Merkel la Hamburg.

Șefa guvernului de la Berlin Cancelara a recunoscut că drumul propus de ea e dificil pentru că implică multă răbdare și perseverență dar „miza este umanismul și viitorul Europei”.

XS
SM
MD
LG