Linkuri accesibilitate

The Notwist


Hai doar să imităm realul, pînă ce găsim un altul mai bun.

„Au sărit tot timpul acea linie dintre ce a trecut și ce va să vină” (City Slang).

„Amestecă lucruri ce par că nu merg împreună într-un frumos și coerent întreg” (Pitchfork).

Așa e descrisă, doamnelor și domnilor, de cronicarii muzicali muzica cântată de băieții care alcătuiesc trupa germană The Notwist.

Grupul a fost înființat în 1989 la Weilheim, o localitate rurală din apropiere de capitala Bavariei München, de frații Markus și Micha Acher, care și-au petrecut copilăria colecționînd discuri și cântînd jazz împreună cu tatăl lor.

Dar muzica pe care frații Acher au cântat-o în chip de The Notwist pe primele lor trei albume nu a fost jazz, ci un fel de metal rock de la granița cu acel subgen efemer și numit hardcore.

Apoi, după ce în 1997 fraților Acher li s-a alăturat un consătean, Martin Gretchmann, muzica The Notwist a devenit un amestec între romantic și robotic, umplută în egală măsură de fragilitate umană - așa cum e exprimată ea în epocile trecute - și atracția mai rece și magnetică a modernității.

The Notwist
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:17 0:00

Un amestec, adică, de căldură, experiment și idealism romantic: folk, grunge clasic, rock și muzică electronică.

„Let’s just imitate the real until we find a better one” (hai doar să imităm realul, pînă ce găsim un altul mai bun).

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG