Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Expresul de Ungheni


Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated
Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated

Invitata emisiunii este Lucia Bacalau.

„Una veche, alta nouă. Este vorba de monografia Călărași-Târg, pe care a descoperit-o recent, într-o bibliotecă din New York, istoricul din orașul Călărași Iacob Mîndrescu. În cele peste 500 de pagini, scrise în ivrită, sunt inserate amintirile foștilor locuitori ai Călărașiului, în mare majoritate evrei, care au emigrat în anii 80-90 ai secolului trecut în țări străine. Acum se dorește traducerea acestei cărți în română, completarea cu date din istoria modernă a Călărașiului și editarea cărții deja în Republica Moldova. Primarul de Călărași, Nicolae Melnic, a declarat că va găsi sursele necesare pentru a acoperi toate cheltuielile, căci merită. Or, cartea conține foarte multe informații prețioase pentru călărășeni, dar și pentru Republica Moldova în general.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:24 0:00
Link direct

Nu mai vor să trăiască în mizerie. Patru familii tinere din satul Ciutești, raionul Nisporeni, au decis să aducă în ordine râpa care traversează satul și să o transforme într-un loc de agrement. Până nu demult, aici era gunoiștea satului. Au evacuat gunoiul, au plantat pomi, au îngrădit locul. Totul din proprie inițiativă și din banii proprii. Acum, își doresc ca și consetănii lor să le urmeze exemplul, iar pentru aceasta, zic ei, oamenii trebuie să-și schimbe mentalitatea și să nu mai aștepte că va veni cineva să le rezolve porblemele.
Premieră la Ungheni. La început de săptămână, a fost lansat un proiect important, ce ține de evaluarea riscurilor, în care Ungheniul este partener, alături de instituții și organizații din Itaia, Bosnia și Herțegovina, Norvegia. Grație proiectului, raionul Ungheni se va alege cu o Strategie de management al riscurilor. Astfel, va fi prima strategie de acest gen din Republica Moldova. În plus, orașul Ungheni, se pare, va semna acorduri de colaborare și fraternitate cu câte un oraș din Olanda și Norvegia. Primăria deja a expediat scrisorile de intenție și este în așteptarea răspunsului.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG