Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Este semnat memorandumul de colaborare între Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, privind sporirea eforturilor comune în susținerea familiei și copilului

Are loc reuniunea Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Candidatul final ar urma să fie prezentat în Parlament joi 3 martie, dacă este respectat programul stabilit de spikerul Andrain Candu.

La Geneva are loc reuniunea Consiliului ONU pentru Drepturile Omului cu o listă interesantă de vorbitori: miniștrii de externe din Coreea de Nord, Cuba și Rusia.

Alegerile primare din Statele Unite, alegerile pentru desemnarea candidaților celor două partide, democrat și republican, la scrutinul prezidențial din noiembrie intră în fază fierbite: astăzi se votează în 13 state, de aceea și denumirea de „Super Tuesday” sau „Super Marți”. Omul de afaceri Donald Trump este favorit în tabăra republicană unde au mai rămas cinci candidați în cursă. Fostul secretar de stat Hillary Clinton este favorita clară a democraților. Ambii ar putea câștiga cam o treime din numărul de delegați de care au nevoie pentru a deveni candidații partidelor lor în cursa prezidențială.

La granița greco-macedoniană cresc tensiunile după ce mii de refugiați și migranți sosți în Grecia s-au găsit blocați la această frontieră. Macedonia a închis granița săptămâna trecută, urmând exemplul celorlalte țări de pe așa-numita „rută” „balcanică ” spre Germania.

XS
SM
MD
LG