Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Astăzi și mâine în Republica Moldova, oficial, sunt zile libere, marcându-se astfel Ziua Femeii. Cu această ocazie Grupul de Inițiative Feministe organizează conferința de presă cu tema „Sexismul ne fură șansele”.

Poliția Capitalei anunță un briefing de presă în care va oferi detalii despre reținerea unei grupări specializată pe vânzarea substanțelor narcotice.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:49 0:00
Link direct

Din agenda internațională:

La Bruxelles începe Summitul Uniunea Europeană-Turcia, dedicat crizei migranților. Țările europene speră să adopte măsuri clare de protejare a granițelor externe ale UE, cu susținerea Turciei, căreia i s-a promis în schimb un ajutor financiar de 3 miliarde de euro în decursul următorilor ani.

Tot în capitala Uniunii Europene urmează să aibă loc întrevederea între ministrul de Externe al Greciei, Nikos Kotzias și omologul său turc, Mevut Cavusoglu.

Șeful Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem și Comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, vor ține o conferință de presă despre rezultatele adunării miniștrilor de finanțe din zona euro, ce se va axa pe reformele realizate de Grecia și Cipru.

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită de stat în Israel și în teritoriile palestiniene, iar astăzi va fi primit de către omologul său israelian, Reuven Rivlin.

Marți, 8 martie, Israelul va fi vizitat și de vicepreședintele american Joe Biden, aflat într-un turneu de cinci zile în Orientul Mijlociu și care cuprinde vizite în Emiratele Arabe Unite, Israel, Cisiordania și Iordania. Vizita are loc pe fundalul tensiunilor care au apărut în 2015 între Statele Unite și Israel, care a criticat acordul nuclear cu Iranul.

XS
SM
MD
LG