Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Reprezentanții Partidului Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” organizează o conferinţa de presă la care își vor expune punctul de vedere asupra situaţiei social-politice din ţară.

Asociația Agențiilor de publicitate din Republica Moldova anunță o conferință de presă despre consecințele unei eventuale decizii a Primăriei Chișinău de a demonta panourile publicitare din oraș.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:57 0:00
Link direct

La Chișinău și Tiraspol se desfășoară cea de-a 15-a ediţie a Festivalului de film francofon. Evenimentul este organizat de Alianţa Franceză din Moldova, cu sprijinul Ambasadei Franţei la Chişinău, în parteneriat cu Centrul Cultural „Gaudeamus”. Pe durata festivalului, spectatorii vor avea posibilitatea să vizioneze 14 proiecţii de excepţie: filme franceze, belgiene, canadiene, în co-producţie internaţională, laureate ale festivalurilor internaţionale. Intrarea este liberă.

La Muzeul Naţional de Istorie este prezentată, pînă pe 1 aprilie, o expoziţie de inventică şi artă a lui Leonardo da Vinci. Aceeași instituție găzduiește, pînă la 10 aprilie, expoziția „Portretul lui Václav Havel”.

Din agenda internațională:

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, continuă vizită în Cuba, într-o primă asemenea călătorie în ultimii aproape 90 de ani. Ultima vizită a unui președinte american în Cuba a avut loc în 1928. Statele Unite și Cuba au reluat oficial relațiile diplomatice în iulie anul trecut, după o pauză de peste 60 de ani.

Astăzi vor fi făcute publice rezultatele alegerilor parlamentare pentru camera inferioară din Kazahstan. Comentatorii din regiune se așteaptă că partidul Nur Otan al preşedintelui Nursultan Nazarbaev îşi va păstra controlul în Parlament.

XS
SM
MD
LG